Ceresplein 1
1764HD
BREEZAND
tel. 0223-521962

Na de 5-0 overwinning op Assendelft van vorige week verloor Saenden deze week met 2-1 van ZAP. Door doelpunten van Dylano Vital en David Albert kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. Arsenio Dihalu scoorde in blessuretijd uit een penalty tegen. In het begin van de wedstrijd waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd.
ZAP kwam uit het eerste echt gevaarlijke moment op voorsprong. Keeper Ido Bonnema kon niet niet bij de bal, waarna Vital de bal simpel binnen schoot. Vlak voor rust kreeg Dihalu een grote kans op de gelijkmaker. De
spits schoot van dichtbij hoog over. Saenden voetbalde tegen ZAP niet goed genoeg. Albert schoot in de korte
hoek raak. Ondanks dat de bezoekers met een extra spits gingen spelen werden de bezoekers nauwelijks gevaarlijk. De benutte strafschop kwam te laat om de spanning trig te brengen in de wedstrijd. Saenden-trainer Ebel Hoekstra erkende dat het spel van zijn ploeg niet goed genoeg was geweest. Het was vandaag erg slordig. We gaven ZAP teveel ruimte om te voetballen en speelden de bal vaak zelfs in de voeten van de tegenstander. Ik miste de wil om te winnen.