WORMERVEER
tel. 075-6216037

Saenden kent een lastig seizoen in de tweede klasse.
Tegen Meervogels stortte het na rust in.

Saenden-aanvoerder Robin Hoogstra vindt dat zijn ploeg beter met tegenslagen om moet gaan. „ We hebben genoeg kwaliteiten om het de tegenstanders lastig te maken, maar als we eenmaal achter komen gaan de koppen hangen bij ons.” Saenden ging nog met 1-1 de rust in, maar na de 1-2 was het een verloren zaak voor de ploeg uit Wormerveer. „ Als we vandaag hadden gewonnen, hadden we een mooi sprong op de ranglijst kunnen maken. Dat is niet gelukt en dat doet pijn bij ons.”
Meervogels begon sterk aan de wedstrijd en wist al vroeg een aantal mogelijkheden te creëren. Saenden hield stand en kwam als eerste op het scorebord dankzij een goal van Arsenio Dihalu in de zeventiende minuut. Meervogels liet zich niet gek maken door de tegengoal en bleef prima voetballen. Dat resulteerde uiteindelijk in de gelijkmaker die op naam kwam van Tom Adrichem.
Saenden wist prima stand te houden in de eerste helft, maar in de tweede helft leek de energie op. Meervogels profiteerde daarvan en kwam op een 2-1 voorsprong door een goal van aanvoerder Jelle van der Eng. In de 73e minuut werd de wedstrijd zo goed als beslist door een goal van Jens Verduijn. Twee minuten later werd de wedstrijd daadwerkelijk in het slot gegooid door de tweede goal van Adrichem. Na de 1-4 leek Meervogels het wel prima te vinden en namen ze wat gas terug. Saenden probeerde nog een goal te forceren, maar ook dat lukte de Wormerveerders niet. Daardoor bleef de stand 1-4.
Vorig jaar hadden we ook een lastig jaar en wisten we ook maar net aan in de tweede klasse te blijven, aldus Hoogstra. We hopen dat het ons dit jaar ook lukt, maar ik en de ploeg hebben er alle vertrouwen in dat we nog stappen kunnen gaan maken dit seizoen.
Bij Meervogels waren ze uiteraard in hun nopjes met de behaalde drie punten. In de eerste helft vond ik dat wij de betere waren en hadden we genoeg mogelijkheden om met een ruime voorsprong de rust in te gaan. Helaas gingen we ondanks de vele kansen met 1-1 rusten, vertelde aanvoerder Van der Eng. In de tweede helft kregen we wat meer ruimte en vielen de ballen elke keer net wat beter, waardoor we uiteindelijk toch met mooie cijfers wisten te winnen.