Wethouder W de Boerstraat 4
1788AT
JULIANADORP
tel. 0223-641616

Het zat JVC en Saenden zondag niet mee tijdens hun ontmoeting in Julianadorp. De thuisploeg liet prachtige doelrijpe kansen liggen en de Wormerveerders verzuimden een penalty te verzilveren. Op basis daarvan was de 1-1 een terechte uitslag waar uiteraard met gemengde gevoelens over geoordeeld werd door beide ploegen. Saenden begon voortvarend en met de wind en de zon in de rug werd het doel van keeper Colin Hondorp opgezocht. JVC moest even zijn draai vinden en het was topscorer Rik Schop die zijn ploeg na tien minuten wat bevrijding gaf. Na een voorzet van Jordy Bos rondde hij keurig met het hoofd af, 1-0. Dat was even schrikken voor Saenden, want er leek geen vuiltje aan de lucht op dat moment. Na een half uur maakten de bezoekers de gelijkmaker. Julian Gosman werd geheel vrijgelaten door de drukte voor het doel van Saenden bij JVC. Vrij snel na de rust wist Schop doelman Dukker met een lobje te verschalken, maar aan de zijlijn ging de vlag omhoog voor buitenspel. Tot ontsteltenis van JVC wees scheidsrechter Van Hamersveld, na een kort onderhoud met zijn assistent, niet naar de middenstip, maar werd het een vrije trap voor Saenden. Beide ploegen kregen haast om een voorsprong te forceren en het duel werd daarmee soms rommelig en grimmig waarbij de arbiter opvallend veel toeliet. Met nog ruim een kwartier te spelen werd invaller Mikey Hoffs in het zestienmeter gebied na een mooie slalom ten val gebracht en ging de bal op de stip. Een oude voetbalwijsheid zegt dat wie de penalty mee krijgt hem nooit zelf moet nemen, maar daar trok Hoffs zich niets van aan. Zijn harde trap belandde echter naast het doel van de opgeluchte Hondorp. Ruim in de blessuretijd had Bos van JVC de winnende treffer op zijn schoen en kon uithalen voor een leeg doel maar zijn inzet ging hoog over. Ik vond dat we geen recht hadden op drie punten, daar ben ik eerlijk in, reageerde Saenden-trainer Ebel Hoekstra. Maar benutten we die penalty wel, dan had ik het nog willen zien. Ik prijs mijn team om hun strijd en werklust. Als we uit de laatste zes wedstrijden negen punten halen moeten
we veilig staan. Mikey Hoffs: Ik vond de uitslag wel terecht. JVC had desondanks veel kansen om de overwinning over de streep te trekken. Ik voelde mij sterk genoeg om de penalty zelf te nemen. De keeper bleef echter zeer lang staan dus moest de bal in de verre hoek. Iets te ver dus achteraf.