Wandelweg 16
1521AG
WORMERVEER
tel. 075-6216037

De burenruzie tussen Saenden en KFC is een prooi geworden voor de Kogers. De bezoekers draaiden een achterstand om in een overwinning en namen zo drie punten mee de trein in.
Uit de kleedkamer van KFC klonk na afloop luide muziek, binnen stond iedereen te springen. Reden voor de feestelijke sfeer was de overwinning in de derby tegen Saenden. Vooral de manier waarop de zege
tot stand kwam - KFC maakte een 2-0 achterstand goed - zorgde ervoor dat hij zoet smaakte.
Beide teams maakten er voor rust een zeer aantrekkelijk duel van. Aan beide kanten vielen diverse kansen te noteren. Net toen het leek dat KFC de wedstrijd naar zich toe ging trekken, scoorde Saenden twee keer binnen
vijf minuten. Eerst omspeelde Damian Wijndal KFC-doelman Maarten List, waarna hij beheerst binnenschoot. Vervolgens werd Mikey Hoffs (Saenden) in het strafschopgebied door Merlijn Hersche tegen het gras gewerkt. Arsenio Dihalu schoot de toegekende penalty zelfverzekerd in de rechterhoek. KFC raakte niet in paniek en na een fantastische steekpass van Dani Moraal schoot Robin Baartscheer binnen. Vijf minuten voor rust ging Moraal opnieuw goed door, waarna hij onreglementair werd gestuit in het strafschopgebied. Cerezo Hartgers schoot vanaf elf meter de bal onhoudbaar in de linkerhoek. Daarmee bepaalde hij de ruststand.
Sietse den Haring was in de tweede helft de gevierde man bij KFC. Aan zijn winnende treffer ging een foutenfestival in de verdediging van Saenden vooraf. Nadat hij het doel onder vuur nam, liet keeper Ido Bonnema liet de bal los. Voor den Haring was het hierna makkelijk om de bal in het lege doel te schieten. Na die achterstand wisten we dat er eigenlijk niets aan de hand was, aldus de matchwinner. We speelden goed en creëerden veel kansen. Het was zaak om op dezelfde voet door te gaan en dat betaalde zich uit. Het kwam erg goed uit dat we kort voor rust de gelijkmaker scoorden. In de tweede helft werd het spel wel een stuk minder , vervolgde hij. Dat kwam mede doordat het grasveld steeds lastiger te bespelen was door de regen. De spelers hadden behalve met de regen ook te maken met de harde wind. Hier door ging de bal nog wel eens een andere kant op dan bedoeld. Gelukkig viel het onze kant op. Van deze winst gaan we genieten. Dit zijn namelijk de lekkerste overwinningen. We zijn met de trein gekomen en hoeven maar één halte terug naar huis. Trainer Ebel Hoekstra van Saenden: Dit is heel zuur. De gelukkigste ploeg heeft vandaag gewonnen. Na die goede start hebben we het weggegeven. In de
eerste helft vond ik 2-2 de verhoudingen goed weergeven. Aan de winnende treffer van KFC gingen drie persoonlijke fouten van onze verdedigers en de keeper vooraf. Eigenlijk was de tweede helft een typische
0-0 wedstrijd met nauwelijks kansen. Het beste was er van af bij beide ploegen. Het spel was erg rommelig,
aldus Hoekstra. Het is een bittere pil voor ons die we moeten doorslikken. Vanaf nu gaat alle focus op de
wedstrijd tegen JVC. Eerst hebben we een week rust en dan moeten we er meer staan. We moeten punten gaan pakken om de nacompetitie te ontlopen.