Wandelweg 16
1521AG
WORMERVEER
tel. 075-6216037

Saenden keek tegen Flevo al snel tegen een 0-2 achterstand aan. De Wormerveerders raakten niet in paniek. Aan
de hand van Arsenio Dihalu, die vijf keer scoorde, trok de thuisploeg met 7-3 aan het langste eind.
Flevo-aanvoerder Kelvin Zomerdijk opende de score, even later bracht Niels van Nieuwenhuijzen de stand op 0-2. Na de tweede treffer greep trainer Ebel Hoekstra in. Hij wisselde van systeem. De wijziging wierp al snel vruchten af. Dihalu bracht de spanning terug door een strafschop te benutten: 1-2.
Saenden nam het heft stevig in handen en reeg de kansen aaneen. Na ruim een half uur voetballen scoorde Dihalu opnieuw. Mikey Hoffs passeerde twee man en tikte de bal naar de uitblinker van de middag, die de stand op 2-2 bracht. Even later liet Dihalu opnieuw zijn klasse zien. Hij bracht vlak voor rust de stand op 3-2 door via de onderkant van de lat hard raak te schieten. In de tweede helft bouwde Saenden de voorsprong uit. Nadat Dihalu de
stand op 4-2 had gebracht deed Mees de Droog een duit in het zakje: 5-2. Freek Vrenegoor bracht de marge terug tot twee treffers door een strafschop te benutten, maar spannend werd het niet meer. Treffers van Hoffs en Dihalu strooiden extra zout in de wond van de bezoekers. Dihalu reageerde na afloop nuchter. „Het is vooral zaak om het hoofd koel te houden. Dit is voor ons een belangrijke overwinning. Ik vind zelf dat we in de top vijf van deze tweede klasse A horen te staan. De verschillen zijn klein in de tweede klasse A. Saenden klom naar de negende plaats. De ploeg heeft drie punten achterstand op Westfriezen dat derde staat en slechts vier punten voorsprong op Schagen United dat de twaalfde positie bezet. We hadden vertrouwen, zuchtte Zomerdijk. Maar het zat er vandaag zeker in de tweede helft niet meer in. Het eerste half uur was goed, maar die 1-2 gaf Saenden vertrouwen. Het lukte ons niet om het dicht te houden. We misten vandaag een aantal belangrijke spelers, maar dat mogen we, vind ik niet, als excuus aanvoeren.