Saenden slaat na de rust met vijf treffers hard toe.

Wandelweg 16
1521AG
WORMERVEER
tel. 075-6216037

De derby tussen Saenden en Assendelft is overtuigend gewonnen door de thuisploeg. Bij rust stond het nog
0-0, maar Saenden scoorde na rust liefst vijf keer: 5-0.
De grote man bij de thuisclub was aanvaller Arsenio Dihalu, online ook wel bekend als ArsenioVibez. Hij gaf de assists bij de eerste twee doelpunten en nam zelf de 3-0 en 4-0 voor zijn rekening. Ik stond vandaag al om negen
uur op het veld om bij mijn eigen voetbalschool training te geven, daarna ben gelijk hierheen gekomen.
Dihalu speelde afgelopen donderdag negentig minuten voor Creators FC, een team van influencers dat wedstrijden speelt voor goede doelen. Ik ben topfit, dat is meer voor de lol. Ik voelde die wedstrijd vandaag gelukkig niet
in mijn benen. Dihalu had zelfs een hattrick kunnen maken. Hij koos ervoor om de Mikey Hoffs de penalty te laten nemen. Ik twijfelde, want met drie treffers had ik misschien de wedstrijdbal mee naar huis mogen nemen. Maar het gaat om het team en niet om het individu. Ik sta toch al bovenaan de topscoorderslijst, een doelpuntje minder maakt mij niet uit.
Hoffs, op wie de overtreding was gemaakt, benutte de strafschop en bracht daarmee de eindstand op 5-0.
Saenden-trainer Ebel Hoekstra was zeer te spreken over het spel van zijn ploeg. We hebben ervoor gekozen er een echte wedstrijd van te maken door wat minder te voetballen en wat meer de lange bal te spelen.
In de eerste helft resulteerde dat in weinig grote kansen. De trainer gaf zijn ploeg de opdracht om na rust met hoge druk naar voren te spelen. Dat resulteerde in de snelle 1-0 van verdediger Mees de Droog. Enkele minuten later sloeg de wedstrijd helemaal om toen Assendelft verdediger Mees Koster zijn tweede gele kaart kreeg en het veld moest verlaten. Vervolgens scoorde de thuisploeg nog vier keer. Ondanks de klinkende overwinning blijft coach Hoekstra realistisch. Ons doel blijft lijfsbehoud.
Honderdtien procent,voor Assendelft stond er zondag meer op het spel dan alleen de drie punten. Bij puntenverlies van dorpsgenoot SVA had de ploeg van trainer Guillaume Groot de periodetitel kunnen grijpen bij winst op Saenden. Toen het nieuws binnenkwam dat SVA bij rust met 1-0 achterstond, pepte Groot zijn team nog een keer op voor de tweede helft. Kom op Assendelft, honderdtien procent nu. De aanmoedigingen hadden geen effect. Groot verloor daarmee voor de tweede keer dit seizoen van de ploeg waarover hij vorig seizoen de leiding
had. Een pleister op de wond was dat een overwinning Assendelft niet aan de periodetitel had geholpen. SVA speelde gelijk (1-1).