tel. 075-6216037

Deze zaterdag stond de derby tussen de Wormerveerse clubs Saenden en Fortuna Wormerveer Jo11
op het programma. Al vanaf het moment dat het speelprogramma bekend werd daagde de spelers
van beide teams elkaar uit. Want sommige zitten bij elkaar in de klas en andere wonen bij elkaar in
de buurt, kortom een beetje een speciale wedstrijd om het tegen je vriendjes op te nemen. Iedereen
was keurig op tijd bij Saenden dus was er ruim de tijd voor de gebruikelijke warming-up. Saenden
speelde vandaag in het gesponsorde tenue van ODNL want de sponsor kwam kijken naar deze
toppers!
Vlak voor de aftrap nog even een bespreking en dan konden we eindelijk beginnen.
Saenden die gelijk vol de druk erop zette creëerde diverse kansen maar moet het vizier nog even op
scherp stellen. Fortuna die eigenlijk alleen maar in de verdediging moest deed er alles aan maar kon
de aanval waarbij Wilco de kans op een schot kreeg niet afwenden, 1-0! Een paar minuten later
kwam ook Fortuna tot een aanval en door een foutje in de verdediging kon Fortuna de 1-1 maken.
Vanaf dat moment was Saenden weer bij de les.
Opnieuw een aanval van Saenden dat met een heel mooi één-tweetje via Lex de 2-1 binnenschoot!
Nog 20 minuten te gaan in de 1e helft en het was éénrichtingsverkeer naar het doel van Fortuna.
Wilco die lekker op dreef was wist met een mooi schot en vanuit een corner de 3-1 en de 4-1 zijn
hattrick compleet te maken! Met nog 2 minuten te gaan voor de rust wist Lex zijn 2de te maken en
zette de ruststand op 5-1, wat uitbundig gevierd werd en de keeper van Fortuna niet kon hebben.
Scheldend met woorden die absoluut niet op het veld thuis horen werd hij gelijk door zijn coach naar
de kant gehaald en streng toegesproken.
Tijdens de rust kwam de coach van Fortuna naar de coach van Saenden om te melden dat de keeper
niet verder wou en dat geen van zijn spelers op het doel ging staan. Een beetje gekke situatie, zo
plotseling. Want Fortuna wou niet meer verder spelen en vertrokken richting huis. Nog enigszins
verbaasd over de situatie stond Saenden elkaar aan te kijken; Hoe nu verder?
Ik kan u allen melden dat dit voorval is gemeld bij de KNVB. We kunnen nu niet anders doen dan
afwachten wat de KNVB hierover een beslissing maakt.
Boys en Girl, wat een leuke wedstrijd had moeten worden eindigde in mineur helaas. Dat neemt niet
weg dat jullie in deze wedstrijd, jullie beste spel hebben laten zien tot nu toe!
Volgende week nog een inhaalewedstrijd tegen KFC en hopelijk kunnen we die winnen en het 1e