Zaterdag stond de laatste wedstrijd van Fase 1 op het programma.

Wandelweg 16
1521AG
WORMERVEER
tel. 075-6216037

Na 3 overwinningen en een teleurstellend gelijkspel vorige week tegen Westzaan hadden de mannen er weer zin in. Iedereen netjes op tijd aanwezig waardoor de warming up kon worden begonnen.

8:30 floot de scheids voor het begin. Ik kan nu wel een mooi verhaaltje vertellen maar het begin was niet om over naar huis te schrijven. Duels werden verloren de bal 2 x naar elkaar overspelen lukte niet. Eigenlijk was het heel slecht voor ons doen. Daarom was de 0-1 van Hercules ook meer dan terecht. De mannen leken te beseffen dat er een tandje bij moest. Duels warden vaker gewonnen en de bal naar elkaar overspelen ging ook ietsje beter. De 1-1 van Joey was echter wel een gelukje een mislukte voorzet ging over de keeper heen en in de goal. Net voor het einde van de eerste 12,5 minuut viel de 2-1 een wat mindere uittrap van de keeper kwam bij joey terecht en dat was kassa.

De 3-1 van Saenden viel door goed doorzetten van Lucas die Joey vrij zag staan die bleef koel en ronde bekwaam af. Hercules gaf zich echter niet gewonnen en kwam door een mooie goal  terug tot 3-2. Dat was tevens de ruststand.

Weet niet wat coach Remco in de rust heeft gezegd maar de mannen kwamen na rust veel beter voor de dag. Er werd goed druk op de bal gezet en duels werden gewonnen. Hercules kwam er bijna niet meer uit. Rayaan vandaag veruit de beste man van het veld scoorde snel de 4-2 en de 5-2. Niet van de bal te krijgen en de ballen goed in de hoek geschoten. Hercules sputterde nog 1 x tegen en scoorde 5-3. Daeley scoorde na goed doorzetten bekeken de 6-3 binnen en Jack scoorde zijn eerste voor Saenden 7-3. Al met al een ruime overwinning.

Toch ben ik van mening dat het allemaal vele male beter kan en dat begint op  de trainingen. De opkomst is altijd helemaal top. Iedereen is er bijna altijd. Maar gedurende de training zijn de mannen vaak met alles en nog wat bezig behalve met voetballen. Woensdag hebben Rick en Pieter de mannen zelfs op hun gedrag moeten aanspreken. Het gesprekje werd goed ontvangen want er werd woensdag heel goed getraind. Nu moet wat in de training wordt geleerd terug in de wedstrijden komen. Echter ben ik ook van mening dat er met drie wissels  geen vastigheden gecreeerd. Kunnen worden. Wat het samenspel niet ten goede komt. Maar iedereen doet wel zijn best. Komende twee weken zijn de mannen vrij en begint Fase 2 op 4 november.

Aangezien de mannen niks verloren hebben kunnen ze hun borst nat maken. Tegenstanders worden beter en beter. Maandag weer lekker trainen en goed luisteren naar de trainers daar worden jullie alleen maar beter van.