Diederik Sonoyweg 20
1509BR
ZAANDAM
tel. 075-6167198

Door druktes is het er helaas niet van gekomen om van de laatste 4 wedstrijden een verslag te schrijven, daarom een uitgebreide samenvatting van deze wedstrijden.Op 25 november hadden we een uitwedstrijd tegen Sporting Krommenie JO10-2. De week ervoor hadden we afgesproken dat de jongens vanaf de eerste helft er direct boven op moesten zitten. Dat lukte aardig maar door 2 blunders van de verdediging keken we al snel tegen een achterstand van 2-0 aan.. onnodige doelpunten, zonde.. de jongens werden wakker en na een kwartier maakte Lody 2-1.. Vlak hierna werd er door beide teams nog een keer gescoord (Rayaan). 3-2 was de ruststand. Aan het begin van de tweede helft was het Sporting die profiteerde van een totaal verkeerde intrap en keken we tegen een 4-2 achterstand aan. Joey kon de 4-3 maken waarna Sporting ook nog een doelpunt kon maken. Rayaan zorgde er weer vlak voor tijd voor dat de stand 5-4 werd.. helaas net aan verloren met 3 totaal JO10 onwaardige tegen doelpunten..2 december stond de wedstrijd thuis tegen Assendelft op het programma.. met de kennis van nu de beste wedstrijd van deze fase. Niet alleen om het resultaat maar ook omdat iedereen er stond. Alles liep zoals het hoorde, mooie acties, goede voorzetten en prachtige doelpunten. Met doelpunten van Joey (2x), Lucas (1x), Rayaan (2x) en Lody was lekker op dreef met 3 doelpunten, 3! eigen doelpunten en 2 tegen doelpunten was dit weer een ouderwetse overwinning van 11-2. De tegenstander was hevig teleurgesteld en wilde geen penalties meer nemen… helaas.Woensdag 6 december stond de inhaalwedstrijd thuis tegen SVA op het programma. Al snel bleek dat dit team een maatje te groot was. SVA wil graag doorstromen naar de eerste klasse.. daar hadden ze wat hulp bij nodig door 2 jongens van hogere teams mee te laten doen. Bij vlagen wat rommelig spel en wij kwamen niet aan scoren toe.. SVA lukte dat wel en won deze wedstrijd met 6-0, of was het nou 8-0?Hoe dan ook, laten we deze maar snel vergeten..Dan afgelopen zaterdag alweer de laatste wedstrijd van deze fase. Om 9.00 mochten we bij Zaandijk voetballen. De wind stak al aardig op dus daar moest wel rekening mee gehouden worden. De wedstrijd ging gelijkwaardig op waarin onze jongens de eerste helft beter waren.. helaas kon er niet gescoord worden en Daley zorgde ervoor dat ook Zaandijk geen kans kreeg.De tweede helft begon Zaandijk meer te vechten en kregen een beetje de overhand.. Toch kon Joey de 0-1 maken.. een verlossend doelpunt, daar zaten we op te wachten. Maar helaas snel daarna maakte Zaandijk alweer de gelijkmaker. Hierna bleef Zaandijk gevaarlijk bij het doel, maar dankzij de verdediging en keeper werd er niet meer gescoord.. Ook Zaandijk had een uitstekende keeper in het doel staan die ook geen bal meer door liet gaan. Eindstand 1-1, een mooie uitslag voor deze gelijkwaardige wedstrijd.Conclusie: onze kanjers hebben zich prima staande gehouden in de tweede klasse. Een paar wedstrijden nipt verloren, waar het kwartje ook de andere kant had kunnen opvallen, tweemaal gelijk spel, een keer dik verloren en een keer dik gewonnen. Hier hebben jullie jarenlang voor geknokt. Het is belangrijk dat jullie goed en geconcentreerd blijven trainen en ook jullie oren gebruiken, want dat laat nog wel een wat te wensen over tijdens de training. Ik ga ervanuit dat jullie mogen blijven in de tweede klasse, de nieuwigheid is er nu vanaf. Dus bij de eerste wedstrijd gewoon meteen knallen! Nog een paar trainingen tot aan de kerst.
Alvast iedereen fijne feestdagen en een sportief 2024!