Wandelweg 16
1521AG
WORMERVEER
tel. 075-6216037

Er klonk gemopper langs de zijlijn in Wormerveer. We hadden de wedstrijd misschien beter toch kunnen
afgelasten, stelden enkele Saenden-supporters. Met het veld was echter weinig mis. Met het spel van hun team een stuk meer. Twee keer eerder kon het duel geen doorgang vinden en gezien de regen van de avond ervoor was er nu ook twijfel. Het was glad, maar wel egaal, stelde JVC-spits Joeri van Klink, die blij was dat de Zaanse consul groen licht had gegeven. JVC speelde immers een prima wedstrijd en de 0-5 overwinning was ook
niet geflatteerd. Iets wat Saenden-trainer Ebel Hoekstra beaamde. Want onze keeper moest in de eerste vijf minuten al een paar reddingen verrichten. Zij kregen twee, drie open kansen, JVC’er Bart Clemens (links) duelleert met Miel Honig.  JVC, dat slechts één van de laatste acht duels won, was vele malen gretigeren speelde de thuisploeg in het eerste bedrijf behoorlijk zoek. Toch leekSaenden de rust met nog slechts 0-2 te gaan halen. Een stand die nogperspectief zou hebben geboden. Joeri van Klink besloot echter anders en schoot op slag van rust twee keer prima binnen na mooie aanvallen. Er was aan onze kant veel te weinig intensiteit. Misschien werd er te makkelijk over gedacht, maar dat was totaal niet terecht. JVC heeft duidelijk te weinig punten, want het is een prima ploeg. En na die 0-1 zag je ook dat zij groeiden in de wedstrijd. En wij gaven het vlak voor rust helemaal weg. Het was niet vreemd dat Hoekstra er in de rust drie wissels tegenaan gooide om misschien de wedstrijd nog op een of andere manier te keren. Die ambitie kon echter meteen de prullenbak in, omdat de bezoekers uit Julianadorp uit een slecht verwerkte corner de 0-5 op het bord brachten. Het zorgde in zekere zin voor een vroeg einde van de wedstrijd, want daarna gebeurde er weinig noemenswaardig meer. Bij JVC ebde de scherpte wat weg, al kreeg Van Klink nog een mooie kans op zijn derde treffer, maar doelman Ido Bonnema redde bekwaam. Invaller Mandjano Manuputty had kort daarvoor voor de eerste serieuze Zaanse doelpoging gezorgd. Daar moesten de supporters 72 minuten op wachten. Tot treffers kwam het echter niet meer en de enige bij Saenden die nog een klein beetje succes had, was voorzitter Sjors Araujo. Hij won met zijn weinig begerenswaardige lootje de blinde poule. De nederlaag kwam extra rauw op het dak, omdat Saenden de laatste weken aan een prima reeks bezig was. De ploeg haalde tien punten uit de laatste vier duels. ,En dat ook nog met steeds beter voetbal, aldus Hoekstra. Maar vandaag werd maar weer eens duidelijk dat er in deze klasse echt geen makkelijke wedstrijden tussen zitten. We zullen elke week goed moeten zijn