Onder 9 zaterdag, JO9-1, 6e klasse 06

12 november 2016 11:15

Onbekend

Het was vroeg, te vroeg. Voor Raymond en Tristan dan. Die dachten dat we om 10.00 speelden, terwijl dit pas om 11.15 was. Om half 10 zaten we al in de kantine van Purmerland.
Dit maakte niet zoveel uit, want er waren al voetbal wedstrijden aan de gang en we hebben ons dus goed vermaakt.
Rond 10:15 kwam de hele O9-1 binnengedruppeld. Wij blij, want dan konden we even gezellig een bakkie koffie doen en de jongens konden alvast een beetje spelen en een balletje trappen.
We wisten dat dit de wedstrijd van de laatste plek tegen de eerste plek was, maar iedereen was zich er ook van bewust dat dit absoluut geen reden was om de tegenstander te onderschatten.
Het was namelijk een feit, dat Purmerland weliswaar op 1 punt staat, maar dit punt wel tegen de nummer 2 uit onze poule (KFC) behaald was.

Vol gas dus en zeker niet te makkelijk denken.
In het begin was het allemaal nogal lastig om door de verdediging van Purmerland heen te komen, aangezien dit team heel slim op verdedigen had ingezet, deze partij.
Ze hadden natuurlijk ons doelsaldo gezien en waren voorbereid.
Het was dan ook een kwestie van tijd dat toch het eersten doelpunt viel door een mooie actie van Kyano die de bal schitterend wist binnen te werken. Eerlijk gezegd toch wel een beetje opluchting bij de coaches langs de kant.
We wisten dat het even nodig was om die eerste goal te maken, om vervolgens door te zetten en dit klopte helemaal.
Na een mooie solo van Sem, die de bal heel mooi voor wist te geven, kon Mika de 0-2 in de netten schieten. Een doelpunt uit het boekje en zoals we dat graag zien.

Met Luuk deze wedstrijd naast Tristan op het middenveld, was het midden veld nog sterker. Luuk weet de bal te onderscheppen en geeft een geweldige pass op Mika, die wederom de bal zonder aarzelen in het doel weet te werken. 0-3.
Over het middenveld gesproken… Tristan weet niet veel later een mooie pass op Kyano te geven en ook deze bal wordt heel rustig en goed geplaatst in de hoek van het doel gewerkt.

Deze wedstrijd hebben we Maik helemaal achterin gezet en man man man, wat kan die jongen verdedigen zeg. Waar de bal op eigen helft was, was Maik. De tegenstander heeft werkelijk geen kan gekregen om bij het doel te komen en onze topkeeper Jordi had het op een gegeven moment wel erg koud van het niks doen. Toch goed op doel gestaan hoor Jordi! Je moet het maar kunnen.

Rust! Limonade drinken, in de nogal vieze stinkende kleedkamer, maar goed. Dat kon de pret van de 0-4 voorsprong absoluut niet drukken en we gingen dus weer met volle moed terug het veld op.

Niet lang in de tweede helft ( Brian aangewezen als cornernemer) mocht Brian aanleggen voor een corner van Links. Wat heeft die jongen een goeie trap zeg. Met een geweldige corner weet Brian de bal namelijk met een krul in 1x in het doel te krijgen. Fantastisch Brian! 0-5

Ondanks het verdedigende werk van Purmerland, weet  Sem vervolgens weer als een echte rechtsbuiten een actie tot de achterlijn te maken, deze voor te geven en de bal panklaar voor de voeten van Tristan bij de 2e paal te krijgen, waar Tristan eigenlijk alleen nog maar hoefde in te tikken. 0-6.

En dan. Nog een corner van de andere kant van Brian. Perfecte bal wederom. De bal wordt weggewerkt en zoals geinstrueerd in de rust, is Luuk blijven hangen rond de 16 meter.
De bal wordt weggewerkt  door de tegenstander en komt voor de voeten van Luuk. Luuk aarzeld geen moment en haalt vol uit. Van een meter of 16 knalt hij de bal tegen de netten. Wat een goal Luuk!!! Wauw. Daar dromen de meeste voetballers van.

Het was dus weer een feestje om naar te kijken. Volgende week een weekje rust en dan tegen de nummer 2, KFC. Rust ddus goed uit en zorg dat je fit bent voor die wedstrijd. Als we die winnen zijn we kampioen. Ik heb er alle vertrouwen in. Jullie zijn echt toppers. Tot over 2 weken!