Nieuwe VertrouwensContactPersonen (VCP) @Saenden! - RKVV Saenden

Nieuwe VertrouwensContactPersonen (VCP) @Saenden!

Nieuwe VertrouwensContactPersonen (VCP) @Saenden!

27 december 2022 18:30


Even voorstellen…

Op een aantal vlakken zou je kunnen zeggen dat ze elkaars tegenpool zijn. Naast de man-vrouw, is de één (Linda Jonker) namelijk als sinds jaar en dag een bekend gezicht binnen de vereniging, en de ander (Onno van Gils) juist niet.

Linda:

“Na ruim 10 jaar bij de dames te hebben gevoetbald en secretaris van de vereniging ben geweest, ben ik (samen met Leo) altijd betrokken gebleven . Nu vooral als ouder omdat onze kinderen  bij Saenden voetballen”

Onno:

“Door de overstap van het team van mijn oudste zoon naar Saenden, ben ik als ouder mee over gekomen. Zonder bij de vereniging te hebben gevoetbald was er een warm welkom.
Foto_Linda_Jonker__Onno_van_Gils.jpg

Linda en ik zijn beide van mening dat een vereniging er is voor, maar ook door leden. Saenden vindt het belangrijk om iedereen veilig te kunnen laten sporten. In de rol van VertrouwensContactPersoon (VCP) hopen we daar onze bijdrage aan te kunnen leveren. Hoewel we natuurlijk hopen dat we in  onze rol niet nodig zijn. Het is fijn dat we samen invulling kunnen geven aan deze functie. En het geeft degene die de behoefte voelt om ons te benaderen ook een keuze. Want iedereen zal zo een voorkeur hebben om met een vrouw of man, dan wel met een meer of minder vertrouwd gezicht te praten.”

Als VertrouwensContactPersonen zijn we er voor iedereen die binnen de vereniging pesten, (LHBTI) discriminatie, ongewenste intimidatie, onsportief gedrag of ander grensoverschrijdend gedrag ervaart. Alles is bespreekbaar. In alle gevallen waar iemands grens wordt overschreden is sprake van grensoverschrijdend gedrag. We horen iemands verhaal aan en bespreken met diegene welke mogelijkheden er zijn om met deze situatie op te gaan en waar je terecht kunt.”

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!