1521AG
WORMERVEER
tel. 075-6216037

Zaterdag 4 December. Saenden Jo13 mocht eindelijk weer lekker een potje voetballen. Ditmaal tegen de ongeslagen koploper Westzaan. We wisten dus al dat dit een erg lastige pot ging worden en zeker na een week niet getraind te hebben, zouden alle zeilen bijgezet moeten worden om vandaag punten mee te nemen.
Om 09:00 uur was het hele team aanwezig op het prachtige complex van Saenden, waar de dauw nog op de grassprieten glinsterde en er een waas van mist over de velden hing. In de kleedkamer werden de eerder besproken verbeterpunten nog even doorgenomen en kon de warming up begonnen. Het was duidelijk dat iedereen er weer enorm veel zin in had en er werd tijdens de warming up dan ook veel gelachen. Een echt team dat altijd wil winnen, maar ondertussen ook ontzettend veel plezier met elkaar heeft. Er werd nog even wat afgewerkt op de keeper, de hesjes gingen uit en de wedstrijd kon beginnen.
Al snel bleek dat Westzaan niet voor niets op de 1e plek stond, want na veel druk zetten was de verdediging van Saenden even overrompeld en viel de bal al na 3 minuten achter Brian in het net.
Saenden was dit niet gewend. Zo’n snel tegendoelpunt hadden ze nog nooit gehad en het was duidelijk dat we tegen deze tegenstander aan de bak konden. Dit gebeurde dan ook, maar de verdediging van Westzaan stond erg goed en kansen werden er nauwelijks gecreëerd.
Tot er een overtreding op randje 16 meter werd begaan en Braian met zijn geweldige schot mocht aanleggen. Helaas wist het harde schot net niet door de muur heen te komen en bleef de score op 0-1 staan. Wel gaf dit weer hoop en Saenden wist regelmatig uit te breken, maar stuitte telkens weer op de verdediging van Westzaan.
Westzaan werd sterker en Saenden moest steeds verder achteruit gaan voetballen. Dit gaf Westzaan de mogelijkheid om aanvallender te gaan voetballen en resulteerde in de 22e minuut in een 2e tegendoelpunt. 0-2. Rust. De koppies begonnen een beetje te hangen, maar na een peptalk in de kleedkamer met een bekertje limonade erbij, trad Saenden weer met opgeheven hoofd het veld op voor de 2e helft.
Het kan nog steeds, was de gedachte en we moeten het altijd blijven proberen. Ook als het allemaal niet zo loopt als we verwacht hadden. Zeer goeie instelling. Complimenten hiervoor.
Helaas herhaalde zich wat er in de eerste helft ook gebeurde. Een snelle tegengoal. Na 1 minuut was het namelijk weer Westzaan dat doorbrak en de bal achter de keeper wist te werken. 0-3.
Dit was niet hoe we in gedachten hadden, de 2e helft te beginnen, maar hier was gewoon niks aan te doen. Saenden wist de rest van de 2e helft goed stand te houden, maar kansen werden er wederom, op een aantal afstandsschoten na niet gecreëerd. De eindstand werd vervolgens in de 56e minuut door Westzaan bepaald en met een 0-4 achterstand floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Westzaan kon een feestje gaan vieren, aangezien ze al kampioen waren geworden en Saenden droop na sportief een handje te geven en te feliciteren, af richting de kleedkamer. Heel goed gedaan. Dit is het sportieve gedrag dat jullie horen uit te stralen.
In de kleedkamer was er een schrale troost. Sinterklaas was namelijk op bezoek en voor alle jongens was er een heerlijke zak strooigoed achtergelaten. Het verlies was daardoor al snel vergeten en iedereen kon met een lach op het gezicht naar huis toe, om lekker te douchen en zich op te maken voor een gezellig Sinterklaas weekend.
Nogmaals, het sportieve gedrag wat jullie heben laten zien mag nu ook wel worden uitgelicht. Jullie hebben laten zien hoe het hoort deze wedstrijd. Hou dit vast. We zijn hier enorm trots op.
Hopelijk kan er komende week nog een beetje getraint worden en mogen we volgende week weer lekker doen wat we zo graag doen. Lekker voetballen. Wij hebben er iig weer ontzettend veel zin in.