1521AG
WORMERVEER
tel. 075-6216037

Zaterdag 10 december, nipte overwinning op FC Purmerend!

Deze zaterdag stond de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma tegen FC Purmerend.

Het is een mistige koude ochtend maar ondanks de kou, waren de velden prima om op te spelen. Wederom weer een vroege wedstrijd dus al vroeg verzamelen op het complex van Saenden. Na de nodige koffie konden we starten aan de gebruikelijke warming up.

Om 8.30 uur stonden beide teams al bibberend (door de kou) klaar voor de aftrap. De eerste paar minuten was het een beetje aftasten voor beide teams, maar na het voorzichtige spel waren ze echt klaar om te voetballen. Kansen werden groter en gevaarlijker maar het was Jemuël die door goed overspelen de 1-0 kon binnen schieten.

Ook FC Purmerend liet zich zien en maakte niet veel later al de 1-1!

Daarna was het een groot deel van de eerste helft dat de bal niet verder kwam dan het middenveld. In de slotfase van de eerste helft kwam Joep op stoom en vergrootte de voorsprong van Saenden en maakte de 2-1 en de 3-1! Met die voorsprong dachten de boys de rust in te gaan maar FC Purmerend zette de ruststand op 3-2!

Om het niet te koud te krijgen besloten ze om de rust niet te lang te laten duren en weer snel verder te spelen. Begin tweede helft was het een beetje rommelig van Saenden en daar wist FC Purmerend van te profiteren en maakte de gelijkmaker 3-3. De spanning was weer helemaal terug in de wedstrijd en dat was te merken, want het spel werd wat harder met wat meer overtredingen. In de laatste 5 minuten kon Jermaih door de verdediging heen komen en schoot de 4-3 binnen! Met nog 3 minuten te spelen probeerde FC Purmerend echt alles om weer op gelijke hoogte te komen maar Saenden wist deze voorsprong te behouden en werd deze laatste wedstrijd van 2022 met winst afgesloten.

Boys, ook deze spannende wedstrijd was weer genieten en de winst pakken is altijd lekker!

Ik wil jullie bedanken voor alle wedstrijden met dat lekkere spel van jullie dit jaar. Soms verloren maar heel veel gewonnen en dat zegt veel over jullie kwaliteiten. Ik hoop jullie volgend jaar met net zoveel plezier en enthousiasme weer op het veld te zien staan!

Fijne feestdagen alvast en tot in het nieuwe jaar!